Sınava hazırlanma dönemi yalnızca ders çalışma, test çözme aşamalarını kapsamayıp aynı zamanda çocuğunuzun görsel, işitsel sınav hazırlığı için de uygun ortam ve şartlara sahip olması gerekir. Bu noktada en büyük sorumluluk da siz anne babalara düşmektedir. Bu hazırlığı kolaylaştırmak adına yapabileceklerinizi siz bilinçli ebeveynler için derledik.

Konuları okuyarak öğrenmek yerine gece uykusunda dinlemesini sağlayın

Okuyarak öğrenilen bilgiler yazılan ve dinlenilenlere göre çok daha kolay bir şekilde unutulmaktadır. Hem de konu çalışma aşamasının oldukça zaman kaybı olan ve bir türlü bitmek bilmeyen bir süreç olduğunun farkındayız. Bu nedenle size birçok bilim adamının üstünde çalışmalar yürüttüğü ve başarıya ulaştığı bir yöntemden bahsetmek istiyoruz. Uyku sırasında salgılanan hormonlar hem vücudun ve zihnin gün boyu topladığı negatif elektrik ve radyasyonu temizler hem de zihinsel faaliyetler uykuda bile olsanız maksimum düzeyde olduğu için öğrenme çok daha kolay gerçekleşir. Birçok insan öğrenmek istediği yabancı dili gece uyurken dinleyerek kolayca öğrenebilmektedir mesela. Bu nedenle çocuğunuzun salt bilgi içerek Türkçe, tarih, coğrafya, edebiyat gibi dersleri okumakla zaman kaybetmesini ve bilgilerinin daha kalıcı olmasını sağlamak amacıyla siz de bu yöntemi tercih edebilirsiniz.

Görsel olarak zihnini bulandıracak aletlerden uzak durmasını sağlayın

Bu tarz aletlerin en başında elbette televizyon geliyor. Çocuğunuzun normal gelişimi içinde de çok fazla televizyon izlemesine müsaade etmemeniz onun sağlığı ve düzgün gelişimi açısından çok önemli olduğu gibi sınava hazırlanma aşamasında hiç televizyon izlemesi çok daha faydalıdır. Yararlı programlar haricinde televizyon yalnızca bizi karşısına oturtup hipnoz olmuşuzcasına aslında bize hiç de faydası olmayan birçok gereksiz şeyi izlediğimiz, dinlediğimiz yani zihnimizin görsel ve işitsel kısmını gereksiz yere doldurup yorduğumuz bir araç. Çocuğunuzun bu dönemde televizyon bilgisayar gibi zihni yorucu araçlardan ne kadar uzak kalmasını sağlarsanız ona o denli büyük bir yardımda bulunmuş olursunuz. Tabii çocuğunuz için mevcut düzenini bozmak, bunu kabullenmek pek kolay olmayacak. O ders çalışırken siz televizyon izlerseniz aklı sizde kalacak. O yüzden siz de bir süreliğine fedakârlık ederek ona yardımcı olmalısınız.