İnternet teknolojisinin imkanlarını kullanarak ev ortamında uzaktan eğitim almak birçok kişi için fırsat eşitliği sunarken aynı zamanda eğitim alanında da ciddi oranlarda başarı sağlıyor. Çeşitli sebeplerden dolayı üniversiteyi örgün öğretim olarak okuyamayan insanlar bu sayede ders videoları ve canlı anlatımlarla birebir olarak aynı alanda eğitim alabilirken, teknolojinin sunduğu bu fayda kişinin yüksek verim almasını da sağlıyor diyebiliriz. Uzaktan eğitim başarı oranlarına baktığımız zaman, ders anlatım videolarının görsel anlamda hafızada kalma kolaylığı nedeniyle son derece son derece yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Buna bağlı olarak diploma notlarına ve öğrencilerin sınav sonuçları ve derse katılım oranları baz alındığında uzaktan eğitimin oldukça yüksek başarı oranları sağladığını söyleyebiliriz.

Eğitim sisteminde yeni yeni yer etmeye başlayan bu sistem özellikle Avrupa’da oldukça fazla bir şekilde kullanılıyor. Avrupa çapında kullanılan bu sistemin ülkemizde yeni yer etmesi sonucunda örgün eğitim alamayan insanlar henüz bu sistemi yeni öğrenmeye başlıyor. Üstelik pek çok bölümde bunu alabiliyorsunuz. Yaşlı bakımı, kamu yönetimi, televizyon programcılığı, bilgisayar programcılığı, animasyon ve turizm, adalet ve benzeri gibi daha sayabileceğimiz birçok bölüm sizlere uzaktan eğitim fırsatı sunuyor. Ancak henüz her üniversitede olmadığını bilmeli ve araştırmalarınızı buna göre yapmalısınız.

Uzaktan Eğitimi Kimler Alabilir?

Eğer uzaktan eğitim almak istiyorsanız yukarıda da bahsettiğimiz gibi bazı sebeplerden dolayı örgün öğretime katılamıyorsunuzdur. Bu sebeplerin başında genelde coğrafi imkansızlıklar gelir. Bir başka şehre okumak için gidememek, aile durumu ve benzeri gibi güç yaşantısını bırakamayan ve sorumluluklarından dolayı şehir değiştiremeyen kişiler sadece bir internet ve bilgisayar yardımıyla uzaktan eğitime katılabilirler. Uzaktan eğitim bunun dışında fiziksel problemi olan insanların yani engellilerin de üniversite eğitimi almasını  kolaylaştırır. Böylece fiziksel engel, öğrenim görmeye bir engel teşkil etmemiş olur. Maddi anlamda güçlükler yaşayan ya da yaşı itibariyle evinden eğitim almak isteyen tüm bireyler de yine bu eğitime katılabilir. Zaman içerisinde bölümlerin daha de çeşitlenmesiyle uzaktan eğitime olan katılım oranı da oldukça yüksek olacak diye düşünülmektedir.