Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte yeni eğitim ve öğretim modelleri de ortaya çıkmaya başladı. Uzaktan eğitim de bu teknolojiyi en faydalı şekilde kullanan ve fırsat eşitliği sağladığını söyleyebileceğimiz son derece yararlı bir sistem. Özellikle Avrupa çapında kullanılmaya başlayan öğretim modeli yakın zaman önce ülkemizde de  yer etmeye başlamış ve bir kaç üniversiteden sonra gittikçe artan bu eğitim modelini bir çok üniversite uygulamaya başlamıştır. Adından da anlaşılacağı üzere, ev ortamında, sadece internetten derslere bağlanarak, tüm öğrenmenin bilgisayar üzerinden gerçekleştiği ve sınavların da yine bilgisayar üzerinde yapıldığı bir öğrenme sistemi olduğunu söyleyebiliriz.

Hangi üniversiteler uzaktan eğitim veriyor diye soracak olursanız bunu genel anlamda 2 yıllı eğitim veren üniversiteler ve 4 yıllık eğitim veren üniversiteler olarak da ayırabiliriz. Gittikçe artan bu sistemde öncelikle hangi bölümlerin olduğunda kısaca bahsedersek bulabileceğiniz bölümlerden bazıları şunlardır: iktisat, halkla ilişkiler, televizyon programcılığı, kamu yönetimi, adalet, hasta ve yaşlı bakımı, işletme, siyaset ve benzeri bir çok bölüm sayabiliriz. Önemli olan sistemin başarı oranlarını bilmek ve gerçekten evinizden derslere doğru katılım sağlayan bunu en verimli şekilde geçirmektir.

Uzaktan Eğitim Üniversiteleri Nelerdir?

Hem bazı özel üniversitelerin hem de bazı devlet üniversitelerinin uzaktan eğitim modelini kullandığını söyleyebiliriz. Bunlar: Beykent Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Namık Kemal Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi 4 yıllık uzaktan eğitim veren üniversitelerdir. Bir de bunu 2 yıllık veren bölümlere sahip üniversiteler de vardır. Bunları sayacak olursak da bahsettiğimiz üniversiteler: Çukurova Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Plato Meslek Yüksekokulu, Amasya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Çanakkale Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve daha sayabileceğimiz birçok üniversite vardır. Uzaktan eğitim almadan önce hem üniversiteler hem de bölümler hakkında detaylı bir araştırma yapabilir, sonrasında tercih etmek istediğiniz bölüme karar verebilirsiniz. Dersler ve sınavlar tamamen bilgisayar üzerinden yapılacaktır.